Ikka ootan kevadet!

Talv viis kõrkjad, suvi kasvatab tagasi

Jah, väga pikaks on veninud see talvevärk. Paar kolm päeva andis juba tunda kevadet ja sain naabrimehe appi Kotka kevadtöödele aga pikka pidu ei olnud. Täna hommikul kui aknakatted üles sain, vaatas mulle jälle jõulumeeleolu vastu. Tükk aega nõidusin sest täna pidime talusildi kohale saama ja jäätmekäitluse ”pesa” postid ka ära valama. Lund oli tulnud pakun 5 cm, ma arvan et palju ei eksi. Ja tuli juurdegi. Nii et meie betoonivalamisetööd jäid pooleli teadmata ajaks, hea et pesuväljaku postid said eile ära valatud ja ma oma sügisesed kännud sain enam-vähem ära põletatud. See on üks paras pusimine, need kännud ju on sinna ekskavaatoriga hunnikusse tõstetud. Pisemaid kui ikka saab ise ka kuidagimoodi sikutatuks hunnikust lahti ja kandituks lõkkesse, siis suuremad vajavad ikka trossi ja masinat. Ja ega nad ise-enesest põle, ninnu-nännutama peab omajagu, muidu nad vinduvad nädalate kaupa. Aga väga head mulda sain kärutäite kaupa aiamaale, need olid ju lehtpuude kännud, seal igasugu head värki kaasas, kõdu ja vihmausse juba valmis. Et elus kraam, mitte Biolan Musta Multa mis näeb küll ehk hea välja aga ikka päris õige asi ei ole.

Kust need kännud tulid? Tegin õueala pisut suuremaks – sügisel 2023 peaks sinna nurka tulema teine ait, minu algupärase aida välispidine koopia. Seest muidugi on pisut teistsugune, nö. kahetoaline ja magamiskambri kohal katuse all veel paar magamiskohta et ka neli inimest saaks seal magada. Aga praegu külvasin sinna muru ja nii ta saab kuni sügiseni olla.

Mis Kotkal veel uut – sel aastal alustasin omal käel prügimajandusega. Siiamaani olen osalenud küla prügiringis aga nüüd tegin otsuse oma käega hakata toimetama. Kuna Saadumäe tuleb ka juurde ja nii on ka külalistel lihtsam. Jäätmete sorteerimine on kõige A ja O, nii on ta olnud ka varem. Ja eeskujulikult mul on olemas nii olme-, pakendi- ja paber-papp kogumiskastid. Kenasti värvid korras ja sildistatud ka, et oleks siililegi selge. Ja biojäätmed siis komposteerime. Ka ühe naaberküla kanad on olnud mul nö. kliendid kui kõrghooajal pisut liiga palju korraliku asja kompostrisse hakkab minema.

Saadumäe on pooleli. Aga juba ikka teemaks on et kuhu pistikud köögis ja dushiruumi mosaiikplaatide paigutus. Et ikka vast oleme kõige hullemast üle saanud.

Metsloomi on näha olnud omajagu, olenemata et mul koerad on. Kontrollin ikka aknast üle, ega kedagi just meil õeservas ole jalutamas, enne kui koertega oma jalutuskäiku lähme tegema. Lahe oli kui kitsesokk asjatas mul magamiskambri akna all, seda siis kolmekesi seal aknast vaatasime :). NB. Olgu mainitud, et kuigi mina elan igatpidi minu koeradega koos siis reeglina külaiste ruumid on neile keelatud ja meil on ka eraldatud nö. privaatlinad ja -rätikud külaliskasutuses olevatest. Aga jah, ma ei väsi kordamast et koeri siin on ja et see on nende kodu. Maavärk. Võtaks hea meelega kanad ka aga mul on ikka talveperioodil töölkäimist mujal maailmas – ja kanu niimoodi kaasa ju ei võta kui koeri.

Mais on esimesed külalised juba platsis, pikka mõtlemisaega siin ei anta. Nii et talv, palun mine ära ja anna mulle aega toimetada enne kui külad sisse kõnnivad!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s